Due parole in sardo per descrivere una giornata per noi speciale:
Cantos de gloria, gosos, muttos e isterrias a tenore, bolaban paris chin sos pilos de sos puzones precande sònnios e promissas d’amore. Sa die ’e "Sa Purissima", s’otto ’e Nadale, fit festa manna; ucchidian sos porcos. Tottus haian ite facher. Da-e cando incuminzabat a essire su fracu ’e s’uscradina, sa crialla ingurtiat sa saliba. Isettabat unu cantu ’e coa, e cheriana assazare su ficadu crudu, caente che latte. Sa festa durabat tottu sa die, e tottu sa die sa crialla e sos mannos istaban a gramuzu. Peri pro su poveru, chi in iberru si permittit de bibere abba frisca, b’hat carchi die bona.
Jacopo, hai capito che ho scritto?? Questo è un quadretto della tradizione Sarda, precisamente Barbaricina, di quando veniva ammazzato il maiale!! Tutt ora è cosi!!!
certo che i prezzi sono diversi anche se siamo tutti in Italia, da noi servono almeno 1.5euro al kg di insaccato, compreso spezie, sale budello, spago rete.macellazione a casa 25 euro piu' 17 euro di veterinario, al macello servono 25 euro tutto compreso,anzi meno il trasporto, e li da noi son dolori perche le bighe autocostruite non possono piu' entrare nei macelli, pena una severa multa, e a chiamare un trasportatore di professione servono ottanta euro, giustamente...............mezzo di trasporto ideneo(qurantamila euro se va bene), il gasolio, il conduttore e la fattura che ti toglie meta' del guadagno.....cordiali saluti